Maková náplň (nádivka)
Recept ještě nebyl hodnocenPotřebujete výbornou a osvědčenou náplň do štrúdlu nebo koláčů? Vyzkoušejte makovou náplň podle osvědčeného receptu. Mák v této úpravě je opravdu lahodná záležitost.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 067 kJ / 255 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,80 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 60,00 g |
– cukry | 50,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Potřebujete výbornou a osvědčenou náplň do štrúdlu nebo koláčů? Vyzkoušejte makovou náplň podle osvědčeného receptu. Mák v této úpravě je opravdu lahodná záležitost.…
Jednoduché a lahodné, přesně takové jsou tyto řezy provoněné rumem a kakaem. Inspirované jsou slavným pařížským dortem, ale naši variantu zvládne i začátečník. Ať už k…
Majonézu, cukr a vejce prošleháme metličkou. Přidáme mléko, prosátou mouku a zbytek surovin. Vše spojíme do hladkého těsta. Pekáček cca 25 x 35 cm vyložíme pečícím…
Pokud máme přerostlou cuketu, tímto receptem ji perfektně zužitkujeme. Perník z cukety je nadýchaný, vláčný a jednoduchý na přípravu. Upéct si ho můžeme nejen v pohodlí…
Svěží a vláčné, takové jsou tyto řezy s příjemně osvěžujícím krémem ze šlehačky a zakysané smetany. Pod vrstvou krému můžeme korpus pokapat rumem, natřít pikantní…
Upéct tento oblíbený moučník zvládne i začátečník. Řeč je o perníku, kefírová varianta oblíbeného dezertu je navíc krásně vláčná jako obláček. Tento recept nabízí…
Milujete makové koláče, a na jejich upečení zrovna nemáte dost máku? Vyzkoušejte náplň nastavovanou. Přestože je nastavená kaší, nepoznáte to. Je úžasně chutná i voňavá,…
Makovec promáznutý pikantní marmeládou je nápaditá obměna klasické lité buchty. Mák se svou oříškovou chutí a marmeláda v kousku sladkého dezertu je dobrá volba. Upéct…
Přepadla vás nečekaná návštěva a vy nemáte moučník ke kávě? Nezoufejte a připravte sladkou piškotovou roládu plněnou marmeládou. Roláda bude do půlhodiny na stole a až…
Velice snadný, rychlý a dobrý moučník, který je díky jablkům šťavnatý. Jablka jsou téměř vždy po ruce a za malou chvíli vykouzlí i naprostý amatér pochoutku, která…
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny. Poté přidáváme mléko, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme kakao. Směs vylijeme do vymazaného a…
Ze surovin na těsto vymícháme těsto, které upečeme ve vymazaném a vysypaném plechu s vyšším okrajem. Z pudinků, mléka a cukru uvaříme hustý pudink. Do ještě teplého…
Vejce rozšleháme metličkou a přidáme všechny přísady. Pánvičku vytřeme máslem a vaječnou směs usmažíme z obou stran. Pomažeme marmeládou a zdobíme ušlehanou šlehačkou.
Ve vodní lázni(voda nesmí vařit) ušleháme bílky se solí do sněhu. Postupně zašleháváme moučkový cukr a šleháme do lesklé a tuhé hmoty, která bude tvořit na metlách…
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem a špetkou soli. Promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme ho do těsta a…
Čokoládové dorty získávají čím dál tím větší oblibu. Často se také kombinují se zdravím prospěšným tvarohem, který zde tvoří podstatnou část moučníku. Čokoláda svou…
Ze všech surovin na korpus vypracujeme ručním šlehačem středně husté těsto. Na dno dortové formy (rozevírací, průměr 26 cm) vystřihneme kolečko pečicího papíru a na něj…
Z vajec oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme se špetkou soli a cca 3 lžícemi cukru do pevného sněhu. V jiné míse vyšleháme Heru se zbylým cukrem do světlé pěny a…
Mouku nasypeme do mísy s cukry, citronovou kůrou a práškem do pečiva. Promícháme, přidáme změklé máslo a vypracujeme vláčné, nelepivé těsto, které nám půjde dobře válet.…
Vláčný a nadýchaný litý perník s cuketou nastrouhanou v těstě je příjemně provoněný perníkovým kořením. Hotový perník po upečení a zchladnutí potřeme čokoládovou polevou…
Křehké těsto, po rumu a marmeládě pikantní náplň, čokoládová poleva a oříšek. To jsou známé išelské dortíčky patřící ke klasice, kterou musíte, nejen na Vánoce,…
Vánoce jsou za dveřmi a málokterý štědrovečerní stůl se obejde bez cukroví. Stálicí je kromě vanilkových rohlíčků i křehké cukroví z lineckého těsta. Tento recept nabízí…
Veku nakrájíme na tenké plátky, které spojíme džemem vždy dva a dva k sobě. Obalíme v těstíčku z vajec a mouky a po obou stranách smažíme. Obalíme v cukru a podáváme k…
Jedním z nejžádanějších druhů nepečeného cukroví jsou rozhodně rumové kuličky. Hlavní složkou jsou piškoty, ale zužitkujete i rozbité cukroví. Jen pozor, aby vám neujela…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Pět nejpopulárnějších jídel s párkem: Frčí zabalené v listovém těstě, k čočce i jako součást frankfurtské polévky
Jitrnice s kysaným zelím a bramborem: Jitrnice je třeba včas vyndat z lednice, obalit v mouce a zelí správně ochutit
Jídelní rozmary slavných: John Travolta rád a dobře vaří, miluje italské lasagne s masovou omáčkou a americký hovězí burger