22 receptů na pokrmy se špenátem: Zdravá zelenina má v kuchyni všestranné využití
Špenát je rostlina, patřící do čeledi merlíkovitých. Jeho konzumace je známá už od 10. století, ale do Evropy se díky křižáckým válkám dostal o 600 let později. Špenát obsahuje spoustu vitamínů, minerálů, železa, draslíku a hořčíku.
U nás se používá špenát setý, který je vynikajícím dodavatelem zdraví prospěšných látek. Jejich množství ve špenátu bylo v minulosti hodně nadhodnocené, ale i tak jde o velmi zdravou rostlinu, která nesmí v našem jídelníčku chybět.
Mohlo by vás zajímat
Recepty ve výběru
- Špenát na celerovém základu
- Quiche se špenátem a brokolicí
- Gnocchi s listovým špenátem
- Šneky se špenátem
- Bramborové placky se špenátem a hlívou
- Salát z čerstvého špenátu s vejci
- Špenátovo-smetanová polévka s Nivou
- Pstruh lososovitý s lehkým špenátem
- Vepřové na česneku se špenátem 1
- Špenátovo-masový dort
- Rolovaný knedlík z bramborového těsta se špenátem
- Špenátové mufiny ze špenátu co byl včera k obědu
- Rychlé kari rizoto s baby špenátem
- Vaječná omeleta s uzeným sýrem a špenátem
- Mozzarellové lívanečky se špenátem, česnekovým dipem a zeleninou (Dělená strava podle LK - Zvířata
- Vepřová roláda plněná špenátem, pečená na ochucených bramborách
- Špenátové palačinky se sýrem Feta a sušenými rajčaty
- Špenátová pomazánka s tvarohem
- Zelený mechový dort
- Špenátové řezy s ricottou a lososem
- Mangovo-špenátové smoothie
- Rýžové závitky se špenátem a uzeným Šmakounem
1/22
1/22
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jednoduchá pomazánka z tvarůžků
Přidáno před 2 hodinami
Makový tmavý pšenično-žitný chléb
Přidáno před 5 hodinami
Tvarohové knedlíčky s meruňkami obalené v oříšcích
Přidáno před 7 hodinami
Domácí králík na slanině, kedlubnové zelí a domácí knedlíky
Přidáno před 16 hodinami
Paprika z horkovzdušné fritézy zapečená s uzeným, bramborovou kaší a sýrem
Přidáno před 19 hodinami
Povidlové taštičky podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Což takhle dát si špenát? Je ale lepší použít čerstvý, nebo stačí mražený?
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Jahodová klevela jako od babičky: Na vynikající alternativu zavařeniny stačí jen dvě ingredience a skvěle ochutí lívance
Komentáře