Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Radek Kašpárek bude přísným šéfem v „pekelné kuchyni“.
Zdroj: se souhlasem TV Nova, koláž Toprecepty

Další s oblíbených televizních show Gordona Ramsaye se dočká české verze. TV Nova totiž na letošní podzim chystá premiérové díly Hell’s Kitchen Česko. Drsným šéfem v pekelné kuchyni se stane Radek Kašpárek. Ten si v soutěži zároveň „vybere“ kuchaře do své nové restaurace. Podrobnosti o pořadu sdělil pro Toprecepty.cz jeho producent Tomáš Fišer.

Souboj gastronomických show

Letošní rok je pro diváky gastronomických soutěží velmi bohatý. Po Peče celá země a Česku na grilu se po prázdninách představí další světoznámý formát. Po veleúspěšném Ano, šéfe! se dočká i další z pořadů britského šéfkuchaře Gordona Ramsaye - Hell’s Kitchen. Sázka na pořad o vaření je podle producenta TV Nova pochopitelná.

Miliony a vysněná práce

„U kulinářských reality show dlouhodobě vnímáme divácký zájem. Proto je pro nás Hell’s Kitchen, což je světově prověřený formát, správnou volbou, abychom divácký trend uspokojili,“ vysvětlil pro Toprecepty.cz Fišer.

„Formát Hell’s Kitchen během své existence prošel evolucí a samozřejmě i my počítáme s jeho adaptací pro české obrazovky,“ dodal s tím, že místo původních 12 soutěžících, kteří bojují v americké verzi, jich v té naší bude 16. Na vítěze čekají hned dvě odměny. Pozice kreativního šéfkuchaře v restauraci Radka Kašpárka „420“ a výhra 2,5 milionu korun

Kašpárek místo Pohlreicha

Ačkoliv jsou pořady, inspirované show britského kuchařského mistra, tedy Ano, šéfe! či Superšéf: 24 hodin do pekla a zpátky, většinou moderovány Zdeňkem Pohlreichem, Nova si „půjčila“ porotce MasterChef Česko Radka Kašpárka.

„Je pro nás jednou z největších ikon české gastro scény a jako držitel Michelinské hvězdy propůjčí pořadu patřičnou prestiž. Současně zcela po právu patří mezi špičku českého gastra a pro soutěžící tedy bude správným vzorem,“ je přesvědčen producent komerční stanice.

MasterChef Česko dostal letos „volno“

Zároveň doufá, že Hell’s Kitchen bude očekávanou událostí i pro televizní diváky. „Jako u každého projektu, který vyrábíme, věříme, že i Hell’s Kitchen Česko bude mít mezi diváky úspěch a navážeme dalšími sezónami,“ říká pro Toprecepty.cz Tomáš Fišer.

Na uvedení nové show letos doplatí kulinářské pořady, které zatím na Nově hráli prim. S MasterChefem i Soubojem na talíři však do budoucna určitě počítáme, ale letos dostane prostor právě Hell’s Kitchen Česko,“ vysvětlil producent.

O čem je originál

V soutěži se 12 účastníků (v české verzi 16 - pozn.red.) pokouší vyhrát vlastní restauraci nebo možnost pracovat s Gordonem Ramsayem. Soutěžící jsou rozděleni do dvou týmů – muži tvoří modrý tým a ženy červený. Každý den dostanou od šéfkuchaře Ramsaye úkol, který musí splnit.

Vítězný tým získá výhodu, zatímco poražený tým čelí trestu. Obě družstva poté večer připravují jídla pro celou restauraci. Po večeři Ramsay posoudí výkony a určí slabší tým. Nejlepší kuchař z tohoto týmu poté nominuje dva své kolegy, z nichž Ramsay jednoho vyřadí ze soutěže.

Náš tip: Vyzkoušejte si podle našeho videoreceptu připravit steak jako Gordon Ramsay:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Související obsah

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více